Ένα κτήμα όπου η ιστορία, η πολιτιστική κληρονομιά, η φύση, η τέχνη και το ανθρώπινο πάθος ένωσαν τις δυνάμεις, έγινε φιλοσοφία ζωής για τους ιδιοκτήτες του και έτσι δημιούργησαν κάτι ξεχωριστό σ’αυτό τον ειδυλλιακό, φυσικού κάλλους τόπο.

Ο Αμπελώνας έχει μακρά ιστορία και συνεχίζει να καλλιεργείται από το 1880 που παρήγαγε το «ελληνικό μαύρο χρυσάφι», τη μαύρη σταφίδα.

Οι μυρωδιές του πορτοκαλεώνα που τον περιτριγυρίζει κάνουν το αμπελοτοπίο μοναδικό, δίνοντας του μια διαφορετικότητα με θέα τη λίμνη του Καϊάφα. Σε μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στην θάλασσα και το όρος Λαπίθα συνδυάζονται μια παραλία χιλιομέτρων με χρυσή άμμο, ένα πευκοδάσος, μια λίμνη, ένα νησάκι και οι πασίγνωστες για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες ιαματικές πηγές με την ιαματική πισίνα.

IMG 7499
DSC 0506 1
DSC 0508
IMG 7495
IMG 7497
IMG 7488

Αυτή τη μικρή πέτρινη σταφιδαποθήκη με πολύ μεράκι τη συντήρησαν οι ιδιοκτήτες της και πάνω σ’αυτή με σεβασμό έφτιαξαν ένα παραδοσιακό σπίτι με δυο ορόφους, πλήρως εξοπλισμένο. Σημαντικοί συλλέκτες οι ίδιοι το πλαισίωσαν με ενθύμια, γκραβούρες και αντικείμενα από ταξίδια τους, σαν ένα μικρό μουσείο.

Συγχρόνως, από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο 2017 θα φιλοξενήσει έκθεση ζωγραφικής της Β. ΔΗΜΟΥ.

Όλα αυτά μαζί με τον εξωτερικό χώρο, την πισίνα με το υδρομασάζ, το πέτρινο καφενείο, το μπάρμπεκιου,  τις μυρωδιές του ξινού, συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Με αφετηρία το κτήμα μπορείτε να ξεκινήσετε τις διαδρομές με αιτία εξερευνώντας την ιστορία χιλιάδων χρόνων μέσα από τα μονοπάτια της.

IMG 7897
IMG 7514
IMG 7845
IMG 8117
IMG 8172
IMG 8211

Το κτήμα απέχει 25 Kmαπό το Λίκνο του Ολυμπισμού και την ιερή και παγκόσμια πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Στο Πανελλήνιο ιερό της αρχαιότητας κάθε 4 χρόνια προς τιμή του Διός διεξάγονται οι πιο λαμπροί αγώνες των Ελλήνων, ταυτισμένοι με τα ιδανικά της ειρήνης. Επίσης απέχει 45 λεπτά απ' το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και μισή ώρα από το όμορφο λιμάνι του Κατακόλου.

Πολλά ιστορικά σημεία σάς περιμένουν στην Ηλειακή γη που μαζί με τις άγνωστες διαδρομές μπορείτε να δοκιμάσετε την αντοχή σας στο να κάνετε ορειβασία στον Λαπίθα. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε οινογευσίες στην κάβα του κτήματος.

Αυτή η γόνιμη Ηλειακή γη, τα υπόγεια νερά της, οι τροφοδότες ποταμοί της, ο ήλιος της, οι χρυσές της παραλίες, οι πλούσιοι καρποί που θα γευθείτε από τον κήπο μας απλόχερα, σας περιμένουν να ταξιδέψετε στο χθες και το σήμερα μέσα από τις μαγικές διαδρομές που σας προσφέρει!!!!

IMG 7971
IMG 8017
IMG 8087
IMG 8244
IMG 7486 R
DSC 0503